ORDU / ÇAMAŞ - Şehit Erda Uygun İlkokulu

Ock

Okulumuzda 2023 yılı biterken okul gezi gözlem etkinliği kapsamında ilkokul öğrencileriyle Çamaş Ptt gezisi etkinliği gerçekleştirildi. Anasınıfı, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katıldığı gezimizde öğrenciler sınıfta kendi el emekleriyle hazırladıkları yeni yıl tebrik kartlarına pul yapıştırıp postaladılar. Postalama işlem süreci ve dünden bugüne değişen posta pulları hakkında çocuklara bilgiler veren Çamaş Ptt çalışanlarına teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrenci ve velilerimize yönelik panomuz hazırlandı. Projemiz için Afiş hazırlama yarışması yapılarak, her kademe sınıftan öğrencilerin tasarladıkları afişler incelenerek jürinin belirlediği afişle proje panoda sergilendi. Panomuza gerekli bilgilendirmeler ve etkinlikler asılarak sürece öğrencilerin ve velilerin aktif katılım sağlanacağı belirtildi.

Ara

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Eyl

Okul Aile Birliği Başkanlığının 12.06.2023 tarih ve 16 Nolu kararı doğrultusunda okul özelinde tek tip kıyafet uygulamasına geçilmesine karar verilmiştir.

"OUR LESSON İS GAME" "DERSİMİZ OYUN "

Okulumuz 1/A sınıfı öğretmeni ve öğrencilerinin katılmış olduğu e twining projesinin Şubat ayı  kodlama ve Matematik etkinliği gerçekleştirilmiş olup öğrencilere kodlama becerisi kazandırılmaya çalışılmıştır.