Kurum Adı : Şehit Erda Uygun İlkokulu
WEB Adresi : http://sehiterdauygunilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Sakargeriş Mahallesi Çamaş/ORDU

VİZYON
Türk Eğitim Derneği okullarının misyonlarına uygun olarak kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ulusal sorunlara karşı sorumluluk duyabilen, geleceğin lider kadroları içinde yer alabilecek, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan, çağın getirdiği gelişim ve değişimlere ayak uydurabilen, ana dilinin yanı sıra en az bir yabancı dili etkin olarak kullanabilen, spora ve sanata ilgili, kültürler arası kavrayışa sahip, araştıran,üreten, hem sosyal hem akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirerek onları yüksek öğrenime hazır hale getirmektir.

MİSYON
Uluslararası standartlarda,bilimsel düşünen, demokratik ortamlar sağlayan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak akademik ve sosyal yönden en iyi şekilde yetiştirdiği “meşale”lerle sadece Ordumuz´un değil ülkemizin; hatta dünyanın geleceğini aydınlatabilecek, topluma model olabilecek, tüm dünyada ve ülkemizde örnek alınan bir eğitim kurumu olmaktır.

Öğretmen Sayısı : 5
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 57
Öğretim Şekli : Normal Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Ders Başlama 08:30 Ders Bitiş 14:40
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezine Olan Uzaklık:5 km İl Merkezine Olan Uzaklık:59
Ulaşım : Öğretmenler genel olarak Fatsada ikametgah ediyor olup,tutmuş oldukları özel servis ile okula geliş-gidiş sağlamaktadır.(Yol süresi 40 dk)
Servis Bilgisi : Öğretmenler genel olarak Fatsada ikametgah ediyor olup,tutmuş oldukları özel servis ile okula geliş-gidiş sağlamaktadır.
Yerleşim Yeri Bilgisi : Çamaş ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Sakargeriş mahallesinde merkezi bir alanda kurulu olup, hemen yanında köy camisi bulunmaktadır. Geniş ve düz bir alana kurulmuştur.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Masa tenisi-Futbol-Basketbol-Voleybol-Santraç gibi spor aktiviteleri yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :